Go' morgen SOSU

På Social & Sundhedsskolen, Herning sætter vi skolefællesskaber meget højt! Derfor afprøver vi i februar og marts 2021 en ny og spændende indsats for at styrke relationerne mellem vores grundforløbselever og lærere.

Go’ morgen SOSU er en serie af online morgensamlinger, som vi planlægger og gennemfører sammen med vores elever og undervisere samt nonprofit-organisationen Raido (følg linket her og lær Raido at kende)

Morgensamlingerne optages live i skolens mini tv-studie - med vært underviser Louise Knudsen og to elev-medværter, som giver seerne en fælles, tryg start på skoledagen.

Morgensamlingerne streames ud til de grundforløbselever, der er tilknyttet skolen i Herning. Netop disse elever er udvalgt til en start, fordi vi prøver at gøre en ekstra indsats og give dem den bedst mulige uddannelsesstart i en tid, hvor det ikke er muligt at se skolen og møde nye klassekammerater fysisk.

Men vi håber på, at vi i fremtiden kan køre Go’ morgen SOSU fysisk og med alle vores elever.

Som det ser ud nu, byder morgensamlingerne på blandt andet kendisbesøg, ugentlige indslag og quizzer fra eleverne.

Mød eleverne

I de første fire Go' morgen SOSU-udsendelser er det grundforløbseleverne Lisbeth Grønhøj Hansen (tv) og Winnie Buur, der er medværter. De er med til at planlægge indhold og forberede indslag, interviewe kendisser og styre elevquizzerne.

Derfor sagde vi ja til at være medværter

For begge elever er det ganske nyt og grænseoverskridende at sidde som frontpersoner i en live-udsendelse:

- Jeg ville gerne gribe muligheden for at starte med at få noget mere socialt, end hvis jeg kun sad derhjemme under corona-nedlukningen. Jeg sagde også ja for at give mig selv en udfordring og for at få nogle lidt andre kompetencer på mit cv, fortæller Lisbeth Grønhøj Hansen.

- Jeg meldte mig for at prøve noget nyt og for at tage en udfordring op. Normalt ville jeg være ved at skide i bukserne af skræk, hvis jeg skulle fremlægge for min klasse, men jeg valgte at se denne mulighed som en måde at styrke mig selv på. Allerede nu kan jeg mærke, at jeg bliver mere åben og ikke så nervøs for at fejle – jeg slapper mere af i mig selv, fortæller Winnie Buur.

Begge elever håber, at Go’ morgen SOSU bliver en styrke for grundforløbseleverne, som har fået en anderledes start på deres uddannelsesforløb:

- Jeg håber, vi kan være med til, at der bliver dannet relationer, som man ellers ikke ville have fået gjort i den her tid, siger Lisbeth Grønhøj Hansen.

'

Mød gæsterne

I februar og marts får Go’ morgen SOSU besøg af fire spændende gæster, som vi blandt andet kender fra sundhedsverdenen og tv. Se herunder, hvem vi er heldige at have med i studiet:

Stephanie León

Stephanie León er skuespiller og bl.a. kendt for sine roller i Råzone, Bagland og Mødregruppen.

Som 17-årig tog hun en pause fra filmbranchen og uddannede sig til social- og sundhedshjælper.

På morgensamlingen den 10. februar delte hun sine erfaringer og gode råd om faget med de nye grundforløbselever på social- og sundhedsskolen i Herning.

Christian Bitz

Christian Bitz er sundhedsekspert og iværksætter og uddannet inden for human ernæring.

Han arbejder for at gøre danskerne sundere, og det var da også det emne, der fyldte mest, da han delte ud af sin viden på morgensamlingen den 10. februar.

Statsminister Mette Frederiksen (S)

Statsminister Mette Frederiksen (S) er Go' morgen SOSUs tredje gæst.

Fotograf: Steen Broggard
Fotokilde: www.ft.dk

Peter Geisling

Go’ morgen SOSUs fjerde gæst er Peter Geisling.

Borgmester Lars Krarup

Hernings borgmester Lars Krarup er femte kendisgæst i Go' morgen SOSU.

Fotokilde: Herning Kommune

Solveig Krarup Nielsen

Solveig Krarup Nielsen er pædagogisk leder på Børnehuset Molevitten, som har pædagogiske assistenter i personalegruppen.

Polly Bak Dutschke

Polly Bak Dutschke er forstander på plejehjemmet Augustenborggade i Aarhus, som har social- og sundhedshjælpere i personalegruppen.

 

Mere om Go' morgen SOSU

Baggrund og formål med Go' morgen SOSU

Go’ morgen SOSU er udviklet i tæt samarbejde med nonprofit-organisationen Raido på baggrund af bl.a. grundigt forstudie og workshops med elever.

Med Go’ morgen SOSU forsøger vi at:

  • Styrke skolefællesskabet
  • Styrke elevernes relationer til hinanden og deres lærere
  • Motivere flere elever til at gennemføre uddannelsen

Vi håber, at alle skolens elever med tiden vil få glæde af Go’ morgen SOSU.

Desuden hjælper vi med at udbrede indsatsen til andre skoler gennem vores deltagelse i Raidos Ledernetværk.