Regionsmestre Rebecca og Signe står skulder ved skulder iført grå uniformer og smiler til kameraet.

Signe og Rebecca er regionsmestre i SOSU Skills 2022

Signe Gundlach Nielsen og Rebecca Jasmin Berthel fra Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland er vindere af regionsmesterskabet i SOSU Skills 2022 for Region Midtjylland. Konkurrencen blev afholdt i Fredericia torsdag den 6. oktober og bød på dyst mellem social- og sundhedsassistentelever fra SOSU Østjylland, Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens og SOSU MV.

Det er 7. gang i træk, at elever fra social- og sundhedsskolen i Herning/Holstebro kan bryste sig af at være de dygtigste i regionen, hvilket automatisk udløser en plads ved det efterfølgende DM i Skills for erhvervsskoleelever.

Det betyder, at Signe Gundlach Nielsen og Rebecca Jasmin Berthel - ansat i henholdsvis Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning Kommune – skal repræsentere Region Midtjylland ved DM i Skills, som afholdes i Fredericia 2. til 4. februar 2023.

Ikke en éngangsting at være god
Glæden over den flotte placering var ikke til at tage fejl af umiddelbart efter kåringen:

- Det er virkelig fedt! Alt det hårde arbejde, alt vores træning, alt det, vi har kæmpet for. Nu har vi ligesom fået en ende på det. Det bekræfter mig virkelig meget i mit fag og troen på, at jeg godt kan. Det kunne jeg godt være i tvivl om inden, afslører Rebecca Jasmin Berthel, som havde følgeskab gennem konkurrencen af en erfaren makker.

Den anden vinder, Signe Gundlach Nielsen har nemlig en ganske solid erfaring med SOSU Skills, eftersom hun nåede hele vejen til 2. pladen ved DM i Skills 2022. Det gjorde ikke glæden ved endnu en RM-sejr mindre:

- Jeg har det virkelig godt! Jeg synes, det er fedt at tage den én gang til, for det viser bare, at det ikke er en éngangsting at være god. Og alle de nerver, der har været og alt det hårde arbejde, vi har lagt i det endnu engang, det har været det hele værd. Altså jeg er virkelig stolt af mit fag, og jeg er stolt af Rebecca, som har klaret det til UG – det er så fedt. Og nu skal vi lære endnu mere – og det er bare det fedeste. Jeg elsker det!

Midtjyllands bedste trænerteam
Når Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland deltager i Skills-konkurrencerne er det med et kendt team bag roret. Undervisere og Skills- trænere Susanne Hvid og Anne Kirstine Wiig Rechnitzer Jensen er altid lige bag eleverne – klar med læring, opbakning og en utrolig kærlighed til faget, som i den grad smitter af på eleverne.

- Vi er utrolig stolte af alle ”vores” fire elevers kæmpestore arbejde med både træning og oparbejdelse af en fantastisk holdånd på Skills-holdet, og vi er ydmyge over igen at få mulighed for at deltage på skolens vegne til DM i Skills. Vi glæder os til at tage arbejdstøjet på sammen med Signe og Rebecca og forhåbentlig gøre en god figur til DM, siger Anne Kirstine Wiig Rechnitzer Jensen på vegne af begge trænere.

Stolte elever
Selvom DM-deltagelsen allerede spøger i tankerne, var der også tid til refleksion over deltagelsen i Skills indtil nu:

- Det er svært at sætte ord på, hvor stolt jeg er, men jeg er glad for, at når jeg har tvivlet mest på mig selv undervejs, så har der altid stået en bag mig – enten Signe eller vores trænere eller det andet hold. Det har virkelig givet mig meget. Og så er jeg mega stolt over, at jeg har meldt mig til konkurrencen – det er en stor ting, og det er grænseoverskridende, forklarer Rebecca Jasmin Berthel, som bakkes op af makkeren Signe Gundlach Nielsen: 

- Jeg tror næsten ikke, der er nogle ord for, hvordan jeg har det. Altså jeg er så stolt, og jeg er så tilfreds med det, vi har opnået. Jeg er mega stolt af både min makker og af vores trænere, for de er helt vilde. Uden dem, så kunne vi ikke vinde.

SOSU MV deltog i regionsmesterskabet i SOSU Skills med to hold. Anna Wilcken Nørgaard og Agnete Tarpgaard Nielsen nåede ikke videre til DM, men gjorde en flot figur på RM-scenen.