Opdateret 9. august 2021

Seneste ændringer ift. Covid-19

Vi har modtaget seneste ændringer fra Undervisningsministeriet:

 • Hele klassen er som udgangspunkt IKKE nære kontakter. Klassen hjemsendes IKKE og skal IKKE tage PCR-tests

 • Kun hvis man de sidste 48 timer har opholdt sig inden for 1 meter i mere end et kvarter fra én, der er testet positiv ved PCR-test, er man nær kontakt og skal gå i selvisolation. Det vil typisk være ganske få.

Dog gælder desuden dette, hvis man er nær kontakt:

 • Er man helt færdigvaccineret – 14 dage efter sidste stik – skal man ikke i selvisolation (men skal tage de to test alligevel)

 • Har man haft Corona inden for det sidste år, skal man ikke i selvisolation (men skal tage de to test alligevel, med mindre man har haft Corona inden for de sidste 12 uger)

 

Medarbejdere skal selv vurdere, om de har været inden for 1 meter i mere end et kvarter ift. en smittet elev – og det vil være langt de færreste.

Har man det, er man nær kontakt og skal følge sammen ’systematik’ som eleverne, dvs. er man vaccineret osv. kan man fortsat komme på arbejde. Har man IKKE været så nær, er man måske såkaldt anden kontakt og skal i så tilfælde tage en kviktest eller en PCR-test.

 

11. juni 2021: Krav om mundbind bortfalder fra 14. juni 2021

Fra mandag den 14. juni 2021 skal elever, ansatte og gæster i huset ikke længere bære mundbind på social- og sundhedsskolerne i Herning og Holstebro. Kravet om mundbind bortfalder efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Ligeledes ophæves afstandskrav og særlige restriktioner i undervisning med blandede klasser. 

Fysisk fremmøde er stadig under forudsætning af, at man kan fremvise en negativ corona-test, der ikke er mere end 72 timer gammel.

På SOSU-skolerne i Herning og Holstebro er det muligt at lade sig teste lokalt via skolens selvpodningssystem. Ønsker man ikke at benytte selvpodning, er man som elev og ansat selv ansvarlig for at lade sig teste i et andet testtilbud.

Elever på skolen på bliver informeret om seneste nyt via Canvas.

 

Genåbning fra onsdag 21. april 2021

Fra onsdag den 21. april 2021 kan elever, der er ved at tage et grundforløb eller en erhvervsuddannelse på social- og sundhedsskolerne, vende retur til 100% fysisk skolegang.

Anderledes er det for AMU-kursister. De kan fra samme dato møde op til fysisk undervisning 80% af tiden.

Fysisk fremmøde er stadig under forudsætning af, at man kan fremvise en negativ corona-test, der ikke er mere end 72 timer gammel. Desuden bærer vi mundbind, når vi bevæger os rundt på skolens fællesområder.

På SOSU-skolerne i Herning og Holstebro er det muligt at lade sig teste lokalt via skolens selvpodningssystem. Ønsker man ikke at benytte selvpodning, er man som elev og ansat selv ansvarlig for at lade sig teste i et andet testtilbud.

Elever på skolen på bliver informeret om seneste nyt via Canvas.

 

Coronatest på skolerne efter påske

Gradvis er vi vendt mere og mere retur til fysisk undervisning. En forudsætning for at vende retur til fysisk skolegang er dog, at elever og ansatte på skolerne corona-testes to gange ugentlig, så vores test aldrig er mere end 72 timer gammel.

Efter påske bliver det muligt at lade sig teste på skolen, hvilket forhåbentlig giver lidt mere luft i hverdagen for mange af jer.

Skolens ledelse beder dog alle, der skal fysisk i skole umiddelbart efter påske om at møde op nytestede, så alle ikke skal testet på skolen tirsdag den 6. april. Det giver lidt luft til skolens test-taskforce, så de har mulighed for at etablere en god praksis omkring test.

Skolens elever opfordres til at følge med på Canvas, hvor skolens ledelse løbende orienterer. Via dette link kan du læse seneste udmelding fra direktør Mads Schmidt Haagensen

 

 

Afgangselever på SOSU-skolerne i Nord- og Vestjylland vendte delvis retur til fysisk skoleundervisning 1. marts 2021 - fra 15. marts får de resterende elever lov til at komme fysisk i skole én dag hver uge

Afgangselever på bl.a. ungdomsuddannelser i Nord- og Vestjylland vendte 1. marts 2021 atter retur til fysisk skole hver anden uge.

Fra mandag den 15. marts 2021 får de resterende elever også lov til at komme ind på skolen - med én dags fysisk skole pr. uge, som udgangspunkt med udendørs undervisning.

En forudsætning for at vende retur til fysisk skolegang er dog, at elever og ansatte på skolerne corona-testes to gange ugentlig, så deres test aldrig er mere end 72 timer gammel.

Skolens elever opfordres til at følge med på Canvas, hvor skolens ledelse løbende orienterer. Via dette link kan du læse seneste udmelding fra direktør Mads Schmidt HaagensenNedlukning forlænget til og med 28/2-21

Statsminister Mette Frederiksen meddeler 28. januar 2021, at nedlukningen af bl.a. uddannelsesinstitutioner og skoler forlænges til og med den 28. februar 2021.

Nuværende elever
Det betyder, at vi fortsætter med online undervisning, som vi efterhånden har en del erfaring med. Skal du til prøve eller eksamen, får du nærmere besked - husk at læse med på Canvas, hvor konkret information bliver delt løbende.

Nye elever med uddannelsesstart i nedlukningsperioden
Restriktionerne betyder, at I ikke kommer til at starte jeres uddannelse fysisk på skolen, som vi havde håbet. I stedet bliver der tilrettelagt online forløb, som I bliver nærmere introduceret til, når første skoledag nærmer sig. Hold øje med din e-Boks, hvor breve fra skolen sendes til.

Elever, der skal starte i en skoleperiode efter en praktikperiode
Restriktionerne betyder, at I ikke kommer til at være fysisk på skolen som ellers. I stedet bliver der tilrettelagt online forløb, som I bliver nærmere introduceret til, når første skoledag nærmer sig. Hold øje med Canvas, her modtager du information omkring din opstart på skoleperioden.


Nedlukning forlænget til og med 7/2-21
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke meddeler 13. januar 2021, at nedlukningen af bl.a. uddannelsesinstitutioner forlænges til og med den 7. februar 2021.

Nuværende elever
Det betyder, at vi fortsætter med online undervisning, som vi efterhånden har en del erfaring med. Skal du til prøve eller eksamen, får du nærmere besked - husk at læse med på Canvas, hvor konkret information bliver delt løbende.

Nye elever med uddannelsesstart i nedlukningsperioden
Restriktionerne betyder, at I ikke kommer til at starte jeres uddannelse fysisk på skolen, som vi havde håbet. I stedet er vi netop nu ved at lægge sidste hånd på et online introforløb, og vi arbejder på højtryk på, at I får en så god en uddannelsesstart som overhovedet muligt under gældende forhold.

Hold øje med e-Boks, her modtager du information omkring din uddannelsesstart.

 

Nedlukning og online undervisning fra 14/12-20
For at mindske smittespredning med Covid-19 har regeringen besluttet at lukke alle ungdomsuddannelser i blandt andet Region Midtjylland. Det betyder, at alle elever på social- og sundhedsskolerne i Herning og Holstebro fra mandag den 14. december 2021 overgår til online undervisning.

Prøver aflyses
Undervisningsministeriet har besluttet at aflyse en række prøver, bl.a. på erhvervuddannelserne, fra 21. december 2020 til 31. januar 2021. Læs mere her

Følg med på Canvas, hvor ledelsen melder ud løbende omkring beslutninger og konkrete tiltag for de enkelte hold

Reglerne, som vi arbejder ud fra, når vi opholder os på skolen:

 • Altid mundbind, når vi bevæger os rundt på skolen (dvs. når vi ikke sidder ned, enten i klasselokalerne eller i fællesarealerne)
 • Samme krav beder vi skolens medarbejdere om at overholde. På dem måde hjælper vi bedst hinanden med at begrænse smittespredning
 • Husk, at nogle elever, kursister og medarbejdere har f.eks. astma eller andre årsager, der betyder, at de ikke skal følge samme krav om at bære mundbind på skolen. Vi hjælper hinanden ved at huske på, at der kan være en god grund til, at enkelte elever og ansatte ikke bærer mundbind.

Udover kravet om mundbind gælder følgende retningslinjer fortsat:

 • Vi beder alle på skolen om at vaske hænder tit eller at bruge håndsprit (håndsprit er tilgængeligt rundt på skolen samt i klasserne)
 • Host eller nys i dit ærme - ikke i hænderne
 • Undgå håndtryk, kindkys eller kram
 • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på skolen (brug midlerne, der er sat til rådighed i klasserne)
 • Hold afstand og bed andre tage hensyn (på skolen holder vi 1 meters afstand i pauserne og på gangarealerne)

 

LØBENDE INFO OM COVID-19 OG RETNINGSLINJER FOR SKOLER:

Elever og medarbejdere bliver løbende informeret, når der træffes beslutninger ift. deres skolegang og arbejdsforhold. Hold løbende øje med Canvas, hvor informationerne løbende deles fra skolens ledelsen.

Læs de seneste retningslinjerne for fremmøde og fravær

Hvor finder jeg mere information?
Følg med på Canvas, hvor der ligger meget relevant information fra nedlukning

Kontakt til skolens studievejledning:
Tal med en studievejleder på hverdage på telefon 9627 2920 eller chat med en studievejleder på Canvas


Skolens ledelse